JBS er verdens første med FSC® sertifisering av bambus undertøy

Undertøysselskapet JBS er det første i verden som presenterer et undertøysutvalg av bambus, hvor ikke bare råvarene, men hele produksjonskjeden er FSC-sertifisert.

FSC®-merket bambusundertøy. Rasmus Stærk Just (til venstre) og Nicolai Hartung fra JBS snakker stolt om de nye bambus underbuksene som har blitt FSC® sertifisert som de første i verden.

Normalt er FSC®-merking forbundet med bærekraftig skogbruk, for eksempel papir- og møbelproduksjon. Dette synet må revideres, fordi JBS har oppnådd å få en undertøyserie av bambusviskose FSC® sertifisert.

Det er ikke et nytt fenomen at skogen der råstoffet kommer fra, er FSC®-sertifisert. Men innen september 2020 har JBS klart å få hele prosessen - fra bambusplantasje og utvinning av viskose, til spinning, strikking og ferdig produksjon av undertøyet - godkjent under en total FSC-sertifisering.

Det har en stor innvirkning på produktet

Rasmus Stærk Just, CSR Coordinator ved JBS, forklarer hva FSC®-sertifiseringen betyr for produktet.

- FSC®-sertifiseringen gir oss en garanti for at bambusen kommer fra en bambusplantasje, hvor det ikke er felt mer bambus enn plantasjen selv kan reprodusere. I tillegg er vi sikre på at dyr og planteliv er beskyttet og at det er riktige forhold for de som jobber i plantasjen. Vi kan derfor gå ut og fortelle at vår bambus er dyrket på en  ansvarlig måte. Vi er utrolig stolte av det.

JBS, i nært samarbeid med FSC® Danmark, har jobbet i dybden med alle stadier av forsyningskjeden for å sikre at hele kjeden er FSC®-sertifisert - inkludert JBS selv. Det har vært en stor, men viktig oppgave for selskapet, som ser sertifiseringen som en naturlig utvikling av strategien selskapet jobber med.

Et naturlig skritt

Rasmus Stærk Bare sier at JBS i en årrelev har jobbet fokusert og strukturert med CSR og bærekraft for å sikre at selskapets produkter er produsert med respekt for mennesker og miljø. 

- Åpenhet og orden i måten vi gjør ting på er nøkkelordene i vår tilnærming til bærekraft og kundeservice. Vi tror at sertifiseringer kan bidra til å sikre at ting gjøres riktig – helt ut i forsyningskjeden. Våre egne fabrikker er allerede GOTS-sertifiserte, og vi har i lang tid jobbet med bomull og ull, som er sertifisert økologisk. Da vi har sett en økende etterspørsel etter bambusklær, har FSC® sertifisering på mange måter vært et naturlig neste skritt for oss.

JBS har lenge produsert undertøy laget av bambus, men det har alltid vært en utfordring for selskapet å kommunisere hvor bærekraftig bambusundertøy er produsert.  

Nicolai Hartung, salgssjef hos JBS, sier at FSC®-sertifiseringen har bidratt til å formidle de bærekraftige prinsippene som JBS bambus produseres på.

- Vi har alltid vært klar over at bambusklærne våre produseres bærekraftig, vi har bare ikke hatt muligheten til å få en sertifisering på den. Vi har det nå, og det gir oss helt andre muligheter når vi går ut og kommuniserer med forbrukeren. De fleste kan forholde seg til bærekraftig i økologisk bomull, men nå har vi et produkt som er enda bedre for miljøet, og det er lettere å si når vi har FSC®-sertifiseringen.