Bærekraft

Bærekraft

Det er et faktum at tekstilindustrien, som vi er en del av, har store negative konsekvenser for miljøet, og for mange av de som jobber i de sårbare delene av forsyningskjeden.

bærekraft mann

Klær har blitt en forbruksvare

Tidligere kjøpte du klærne du virkelig trengte, du passet på de og de ble bare kastet når de var utslitt.

I dag er virkeligheten ganske annerledes. Vi bare kaster bort og kjøper noe nytt. Overproduksjon av klær er en stor utfordring for miljøet.

Oppskriften på hva bærekraftige klær egentlig er, er mer komplisert enn som så, og involverer i høyeste grad forbrukeren. Uansett hvor bærekraftig et klesplagg produseres, vil det reelle avtrykket i stor grad avhenge av hvordan og hvor lenge plagget brukes, samt hva som skjer med plagget når det ikke lenger kan brukes.

Klær er bare miljømessig og sosialt ansvarlig når det kommer fra bærekraftige materialer, når det er designet, slik at du har lyst til å bruke det om og om igjen og når det produseres slik at det kan vare lenge og bli brukt mange ganger.

Det er oppskriften, og det er det vi i NorthOrganic har valgt å starte fra.

Kvalitetsprodukter må være holdbare

Gode produkter av høy kvalitet, som må skiftes ut sjeldnere, betyr mindre avfall, mindre energiforbruk og mindre forurensning.

For oss handler kvalitet ikke bare om godt håndverk. Det handler faktisk om mye mer enn det.

Kvalitetsprodukter må være holdbare, de må være komfortable å ha på seg, de må være laget av de beste og mest bærekraftige materialene, de må produseres med respekt for mennesker og miljø, og de må produseres uten bruk av giftige kjemikalier.

Dette er vår tilnærming til bærekraftige klær.

Klær av høy kvalitet

Utvalgte produkter i økologisk bomull