bambuseksperten

Bambuseksperten

Når vi kaller oss bambuseksperter, sies det med stor ydmykhet. Men samtidig er det også noe vi tør å stå inne for, fordi vi virkelig tror at vi vet veldig, veldig mye om klær laget av bambusviskose.

Daniel i bambuskogen

Produktutviklere har spesialisert seg på bambus

NorthOrganic er en del av det danske tekstilselskapet JBS Textile Group, som i en årrekke har vært Skandinavias ledende produsent av undertøy, sokker og loungewear laget av bambus viskose. JBS Textile Group står bak alle merkene som selges her på NorthOrganic.

Vi har ansatt noen av bransjens beste produktutviklere og har i flere år jobbet intensivt med bambus viskose, hele tiden med et overordnet mål om å skape et ferdig plagg laget av bambus som ikke "bare" har en god passform og er behagelig å bære, men også er produsert så bærekraftig som mulig. Selv om vi er vanskelige å tilfredsstille, er vi veldig fornøyd med det vi har oppnådd så langt.

Hvorfor faktisk bambus?

Før vi ser nærmere på selve opprettelsen av bambusproduktene, er det relevant å understreke hvorfor vi virkelig elsker denne bambusen. Først har fiberen noen fantastiske egenskaper:

EKSTRA MYK

Bambusfibrene er runde, luftige og veldig myke. 

REDUSERER DÅRLIG LUKT

Bambusfibre gir økt pusteevne og har fukt og varmeregulerende egenskaper som skaper dårlige forhold for bakterier. Derfor reduserer bambusundertøy naturlig lukt fra svette.

TEMPERATURREGULERENDE

Bambusfibre har en svært vinklet struktur, noe som betyr at luftlommer skapes naturlig mellom fibrene. Disse luftlommene gir en isolerende og temperaturregulerende effekt som holder deg varm om vinteren og føles kjøling om sommeren.

SVETTETRANSPORTERENDE

De samme luftlommene gjør at stoffet enkelt kan absorbere og transportere fuktighet bort fra kroppen. Bambusstoffet kan absorbere tre til fire ganger så mye fuktighet som bomull før det føles vått.

Bambusklær
FSC sertifisert

Mest bærekraftige plante

I tillegg til de fantastiske egenskapene til bambusfibrene, er bambusplanten en av de mest bærekraftige plantene som er tilgjengelige. Den har et naturlig forsvar mot bakterier, noe som gjør at den kan vokse uten bruk av farlige plantevernmidler. I tillegg vokser bambusen uten behov for vanning.

Bambusplanten er faktisk også enormt ressurseffektiv, og vokser ekstremt fort – opptil en meter om dagen.

”Vår” bambus

Viskoseproduksjon er ikke bare viskoseproduksjon. Den kommer i mange forskjellige former, og det er utallige faktorer som kommer inn i bildet for å vurdere hvor stor innvirkning det har på miljøet. Tradisjonelt har det vært store utfordringer i produksjonen av klær fra viskose - fra måten råvarer utvinnes, til utslipp av kjemikalier og forbruk av store mengder vann.

Alle bambusprodukter som selges på NorthOrganic produseres ansvarlig. Dyptgående arbeid har blitt utført på hele verdi og forsyningskjeden, for å oppnå en sammensetning som gjør det mulig for oss å utvinne råmaterialet (bambus) ansvarlig, og hvor vi samtidig kan trekke ut viskose på en mer bærekraftig måte. Og det har faktisk lyktes.

Vår bambus kommer fra en FSC-sertifisert bambusplantasje, hvor det er anstendige forhold for både dyr og mennesker, og hvor det ikke felles mer bambus enn plantasjen selv kan reprodusere. Samtidig produseres viskosefibrene våre i et lukket system der de kjemiske hjelpemidlene resirkuleres og hvor 98 % av vannet rengjøres og resirkuleres.

Det er bærekraftig!

Bambus
Bambusprodusert tekstil

Funksjonalitet møter ansvarlighet

Vi mener at klær skal se bra ut, og det skal være fint å ha på seg – spesielt når vi snakker om klær som er i direkte kontakt med huden. Samtidig har vi også den holdningen at klær skal kunne brukes igjen og igjen, uten å miste passform og mykhet.

Derfor har vi testet mer enn 30 forskjellige komposisjoner, spinnmetoder og strikketyper før vi fant det vi tillater oss å kalle; den perfekte blandingen. En blanding av bambus viskose og lange økologiske bomullsfibre, som sammen med en spesiell hardhet i spinningen gjør oss i stand til å lage et klesplagg som er fint å ha på, men også varer lenge. Veldig, veldig lenge.

Vi har virkelig gjort en innsats. Så vi håper oppriktig at du vil prøve noen av bambusklærne vi selger her på NorthOrganic. Forskjellen kan merkes - både på kroppen, men også for miljøet.

Utvalgte bambus produkter

Utvalgte bambus produkter

-20 %
Bambus, Ankelsokker, 7-pak, Hvit -JBSBambus, Ankelsokker, 7-pak, Hvit -JBS
Bærekraftig
Bambus, Ankelsokker, 7-pak, Hvit
JBS
41-4445-48
399,00 NOK
319,20 NOK
-20 %
Bambus, Ankelsokker, 7-pak, Svart -JBSBambus, Ankelsokker, 7-pak, Svart -JBS
Bærekraftig
Bambus, Ankelsokker, 7-pak, Svart
JBS
37-4041-4445-48
399,00 NOK
319,20 NOK
-20 %
Bambus, Shorts, Svart -JBS of DenmarkBambus, Shorts, Svart -JBS of Denmark
Bærekraftig
Bambus, Shorts, Svart
JBS of Denmark
S
399,00 NOK
319,20 NOK
Bambus, Hipster truse, Svart -JBS of DenmarkBambus, Hipster truse, Svart -JBS of Denmark
Bærekraftig
Bambus, Hipster truse, Svart
JBS of Denmark
XSSMLXL2XL
140,00 NOK
-20 %
Bambus, Sokker, 7-pak, Multifarvet -JBSBambus, Sokker, 7-pak, Multifarvet -JBS
Bærekraftig
Bambus, Sokker, 7-pak, Multifarvet
JBS
37-4041-4445-48
399,00 NOK
319,20 NOK
Bambus, Maxi Brief, Grå -JBS of DenmarkBambus, Maxi Brief, Grå -JBS of Denmark
Bærekraftig
Bambus, Maxi Brief, Grå
JBS of Denmark
XSSMLXL2XL
140,00 NOK
-20 %
Bambus, T-Skjorte v-hals, Hvit -JBS of DenmarkBambus, T-Skjorte v-hals, Hvit -JBS of Denmark
Bærekraftig
Bambus, T-Skjorte v-hals, Hvit
JBS of Denmark
SMLXL2XL3XL
299,00 NOK
239,20 NOK
Bambus, Topp bred stropp, Svart -JBS of DenmarkBambus, Topp bred stropp, Svart -JBS of Denmark
Bærekraftig
Bambus, Topp bred stropp, Svart
JBS of Denmark
XSSMLXL2XL
210,00 NOK
Bambus, Stringtruse, Grå -JBS of DenmarkBambus, Stringtruse, Grå -JBS of Denmark
Bærekraftig
Bambus, Stringtruse, Grå
JBS of Denmark
XSSMLXL
140,00 NOK
Bambus, Stringtruse, Svart -JBS of DenmarkBambus, Stringtruse, Svart -JBS of Denmark
Bærekraftig
Bambus, Stringtruse, Svart
JBS of Denmark
XSSMLXL
140,00 NOK
Bambus, T-Skjorte, Svart -JBS of DenmarkBambus, T-Skjorte, Svart -JBS of Denmark
Bærekraftig
Bambus, T-Skjorte, Svart
JBS of Denmark
SMLXL
270,00 NOK